Για τα πιό μυρωδάτα ρούχα!

   Και σε ποιον δεν αρέσουν τα καθαρά μυρωδάτα ρούχα? Νομίζω τα αγαπάμε όλες και όλοι μας!
Θα σας πω μερικές συμβουλές για να μένουν πιο πολύ μυρωδάτα τα ρούχα μας!!!!

 Αρχικά, θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα δυσκολευτεί να βάλει πλυντήριο ρούχων και δεν μιλάω για την βαρεμάρα αλλά καθαρά για την ικανότητα του.
Το πλύσιμο των ρούχων (στο πλυντήριο ρούχων γιατί με το χέρι δεν το συζητώ!!!! Μεγαλη εφεύρεση τα πλυντήρια!!!) φαίνεται να είναι μια πάρα πολύ απλή υπόθεση.




Μαζεύονται μερικά άπλυτα, τα βάζεις στο κάδο του πλυντηρίου βάζεις το απορρυπαντικό και το μαλλακτικό και αυτό είναι όλο κι όλο!
ΌΟΟΟχι δυστυχώς δεν είναι έτσι! Για να έχουμε ένα σωστό και άψογο αποτέλεσμα χρειάζεται κάτιτις παραπάνω!!!


1) Δεν πρέπει να υπερφορτώνουμε το πλυντήριο μας!!!!
   Στην προσπάθεια μας να γλιτώσουμε τις πολλές πλύσεις, το απορρυπαντικό, το ρεύμα κ.τ.λ. (δηλαδή χρήματα) αλλά και χρόνο μπορεί να γεμίζουμε το πλυντηριό μας με ρούχα περισσότερο από το κανονικό (ω ναι! το έκανα στο παρελθόν).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πλυθούν καλά και σωστά τα ρούχα, να φθαρούν και το χειρότερο? Να προκληθούν σοβαρές βλάβες στο πλυντήριο μας (το έπαθα και συνεφερε να πάρω καινούριο πλυντήριο παρά να το φτιάξω!!!!).
Όπότε: ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ. Θα το μετανιώσετε!!!

Για να καταλάβετε, ο κάδος πρέπει να γεμίζει κατά τα 2/3 του. για να πλυθούν καλά τα ρούχα και να μυρίζουν και σωστά.

2) Επιλογή σωστού προγράμματος
   Ο σωστός τρόπος πλυσίματος ΄΄υποστηρίζει΄΄ ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα και το ύφασμα τους, την ευαισθησία τους αλλά και την ετικετα τους! Για να σας πω την αλήθεια μου δεν συμφωνώ ακριβώς. Θεωρώ ότι τα ευαίσθητα ρούχα ( πχ πουλόβερ ή σατέν υφάσματα) πρέπει να πλένονται στο χέρι σε κρύο νερό και με ελάχιστο τρίψιμο.  Δεν τα βάζω καν στο πλυντήριο.
Επίσης, δεν τα χωρίζω σε χρώματα γιατί πολλές φορές  για να μαζευτεί μια πλύση συγκεκριμένου χρώματος μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας και... Αμαρτία για 3 ρούχα να βάλεις πλυντήριο (είπαμε τα 2/3 του κάδου! οικονομία κορίτσια!!).  Έχω αγοράσει από το supermarket χρωμοπαγίδα (έχει 3 διαφορετικές μάρκες!) και βάζω μία σε κάθε πλύση και έτσι δεν χρειάζεται κάθε φορά να χωρίζω τα χρώματα.
Όσο για την ετικέτα..... Εφόσον επιτρέπει πλύσιμο στο πλυντήριο δεν ασχολούμαι παρα πάνω. Όλα τα καλά απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι νέας τεχνολογίας και πλέον πλένουν πολύ καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιλέγω τους 40 βαθμούς και ειναι όλα καλά!


3) Σωστή δόση απορρυπαντικού
Για το αποτελεσματικότερο πλύσιμο των ρούχων μας  στο πλυντήριο είναι απαραίτητη η σωστή ποσότητα και ποιότητα (θα σας πω παρακάτω γι΄αυτήν!) του απορρυπαντικού! Η παραπάνω ποσότητα του, δεν επιτρέπει στα ρούχα να ξεπλυθούν καλά και τα υπολείμματα του απορρυπαντικού μένουν πάνω στα ρούχα αλλά και στο πλυντήριο μας!!!
 Από την άλλη, η μικρότερη ποσότητα απορρυπαντικού δεν καθαρίζει σωστά τα ρούχα και μπορεί να συσσωρεύσει υπολείμματα σκληρού νερού και μούχλας μέσα στο πλυντήριο και αντί να μοσχοβολάνε τα ρούχα μας θα βρωμάνε!!!!
 Πίσω από κάθε συσκευασία απορρυπαντικού, εχει πινακάκια που λένε ποια είναι η σωστή δοσολογία απορρυπαντικού. Στην περίπτωση που δεν έχετε δοσομετρητή μην σκάτε! Μπορείτε να καλέσετε στην εταιρεία του απορρυπαντικού (έχει το τηλέφωνο απο πίσω στο κουτί) και σας στέλνουν δωρεάν!
Για να σας βοηθήσω στο περίπου δείτε τις παρακάτω εικόνες:

α) για υγρό απορρυπαντικό

β) για απορρυπαντικό σε σκόνη

 
γ) για απορρυπαντικό σε ταμπλέτες

 Συμβουλή :
Βάλτε καλά απορρυπαντικά (εννοώ επώνυμα και όχι άγνωστες μάρκες!) γιατι το να πάρετε φτηνό απορρυπαντικό με την χρήση καταστρέφει το πλυντήριο,τα ίδια τα ρούχα αλλά και το δέρμα μας. Αγοράστε ένα απορρυπαντικό ( δεν είναι ανάγκα να ειναι το πιο ακριβό) που έχει καλή τιμή και είναι κατάλληλο για τα τα γούστα σας αλλά φροντίστε να είναι επώνυμο!
 Επιπροσθέτως. η γνώμη μου μετά από πολλές δοκιμές, είναι ότι η μυρωδιά μένει περισσότερο όταν προτιμάμε απορρυπαντικά σε σκόνη. ( χρησιμοποιώ το ariel fresh sensetion σε σκόνη)


 4) Δεν ξεχνάμε το μαλακτικό ρούχων
To μαλακτικό ρούχων πέρα από απαλότητα προσφέρει και extra άρωμα στα ρούχα μας!!!
Στην εικόνα είναι το αγαπημένο μου δηλαδή αυτό  που χρησιμοποιω εγώ!
Μου εχουν πει για ενα μαλακτικό με αρωμα καρυδας (νομιζω soupline!!!!??) το οποιο μυρίζει φανταστικά κ κρατάει πολύ την μυρωδια στα ρούχα κ το πουλαει το αβ! Δεν το εχω δοκιμασει (ακόμη), αν το εχει δοκιμασει καμια από σας πειτε κ σε εμας!!

5) Το άπλωμα Αν μένετε σε μεγαλούπολη (πχ Αθήνα) προτιμήστε να απλώνετε το βράδυ τα ρούχα σας, που η κυκλοφορία είναι μειωμένη και δεν έχει πολύ καυσαέριο ώστε τα ρούχα σας να μην πάρουν άσχημη μυρωδιά.
  Επίσης όσο πιο σύντομα απλώσετε τα ρούχα από την ώρα που τελείωσε το πλυντήριο τόσο καλύτερα θα μυρίζουν.

6) Καθαρισμός πλυντηρίου
Μια φορά το μήνα είναι απαραίτητο να καθαρίζετε από μέσα το πλυντήριο ρούχων σας!
Γιατί αν δεν είναι καθαρό τα ρούχα δεν μπορούν να είναι καθαρά και μοσχομυριστά.
Σε επόμενο άρθρο μου θα αναφερθώ σε αυτό με πολλές λεπτομέρειες!!!

7) Μυρωδάτα συρτάρια
 Βάλτε μυρωδικά στα συρτάρια και τις ντουλάπες σας. Τα μυρωδικά θα ενισχύσουν την μυρωδιά των ρούχων σας! Έχει μεγάλη ποικιλλία στα supermarkets και αρωμάτων και τιμών και μαρκών.
Εμένα μαρέσει να βάζω ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο. Είναι φυσικά , οικολογικά , τα έχουμε όλες σπίτι ( είπαμε οικονομία σε ότι μπορούμε κορίτσια!) φτηνά και κρατάνε περισσότερο. Επιπλέον, διώχνουν και τους ενοχλητικούς σκόρους που χαλάνε τα ρουχαλάκια μας! Αμ πως???

Αυτά από μένα κορίτσια μου. ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου και να το βρήκατα αρκετά χρήσιμο!!!! Για ότι βοήθεια, απορία ερώτηση ακόμα και ιδέα μην διστάσετε... Αφήστε μου σχόλιο απο κάτω!


                                          Σύντομα θα τα πούμε με επόμενο άρθρο!!!

                                                                  Ως τότε ..... γεια σας!!!!

Σχόλια

  1. Μετά από πολλές δοκιμές σε απορρυπαντικα αυτό που μπορώ να προτείνω με σιγουριά είναι το Ariel σε σκόνη. Οποιοδήποτε άλλο δεν μπορώ να πω ότι καθαρίζει καλά.. Με το υγρό ariel και πάλι όλα καθαρίζουν άψογα όμως άφηνε γλίτσα στον κάδο και έτσι κατέληξα στη σκόνη. Με το skip σκόνη είχα δερματικα δυστυχώς.. Σε ότι αφορά το dixan δε θα πω ότι είχα ιδιαίτερα προβλήματα, όμως η αποτελεσματικότητα του ariel με την πρώτη δεν συγκρίνεται. Το πρότεινα σε ηλικιωμένη γυναίκα που μόνο με skip έπλενε και δεν το άλλαξε έκτοτε. Από μαλακτικό Lenor χρυσό ή κόκκινο, μοσχοβολανε τα ρούχα. Για μαύρα και πιο σκούρα άφοβα Persil, είναι πολύ αποδοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ. Το Αriel είναι πιστεύω το καλύτερο στο θέμα της καθαριότητας. Με άλλα απορρυπαντικά φθηνότερα δεν έχω το τέλειο αποτέλεσμα και δεν είναι εντελώς λευκά. Από μαλακτικά προτιμώ το lenor το μπλε. Είναι τρομερά μυρωδάτο και τα ρούχα μυρίζουν ωραία και έντονα. Πολύ ωραίο είναι και το μωβ. Βέβαια μου αρέσουν και πιο διακριτικά αρώματα όπως το soupline το μπλε η το χρυσό. Γενικά πάντως προτιμώ σε απορρυπαντικά την σκόνη. Την θεωρώ πιο πρακτική και διαρκεί περισσότερο το κουτί από τα υγρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι οι κάψουλες,νομίζω δεν συμφέρουν για καθημερινά και γενικά χωρίς θερμοκρασία για απαιτητικούς λεκέδες δουλειά δε γίνεται.Λιγα πράγματα θέλουν κάτω από 40 και ανάλογα και με το υλικό του ρούχου.Τωρα μου είχαν δώσει από το ΑΒ πριν 2 εβδομάδες μαζί με τη σκόνη Ariel τις κάψουλες ariel oxi ,αλλά και πάλι,δύσκολα πλέον θα προτιμήσω απορρυπαντικά σε τέτοια μορφή..Συν επίσης ότι με τη σκόνη ποτέ δεν είχα με το πλυντήριο πρόβλημα ,ούτε γλίτσα ούτε τίποτα.Με λίγα λόγια στην πλειοψηφία είναι μονόδρομος η σκόνη.

      Διαγραφή
  3. Οι κάψουλες δεν συμφέρουν καθόλου. Εκτός του ότι είναι ακριβές δεν αρκεί μόνο μια. Αν το πλυντήριο είναι άνω των έξι κιλών πρέπει να βάλεις δύο. Το γράφει και στην συσκευασία. Σκόνη και πάλι σκόνη. Είναι και το καλύτερο για το πλυντήριο. Ζει περισσότερο. Μου το έχει πει τεχνικός. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα αν μπορώ να το πω έτσι είναι ότι με το υγρό απορρυπαντικό μυρίζει πιο έντονα το μαλακτικό. Με την σκόνη κάπως λιγότερο. Όμως την προτιμώ περισσότερο από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα.Λεφτα πεταμένα οι κάψουλες...Λυσσαξανε με τα υγρά απορρυπαντικά επίσης..Παντού αποτελεσματικά δεν είναι.Αλλοι τεχνικοί πλυντηρίων λένε σκόνη,άλλοι υγρό....Πάντως πράγματι τόσα χρόνια όσοι έπλεναν με τη σκόνη δεν είχαν προβλήματα.Τελευταια συμβουλή για όσους έχουν θέμα με λεκέδες από γράσο ή λιπαντικά κτλπ δοκιμάστε το ειδικό διαλυτικό λεκέδων του dr berckmann.Θα σας λύσει τα χέρια.Εξισου καλή είναι και η καθαριστική του σκόνη για το πλυντήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου