Κάντε τα αόρατα...!!!

  Και αναφέρομαι σε όλες τις γυάλινες επιφάνειες στο σπίτι μας είτε πρόκειτα για τα τζάμια των παραθυριών, είτε για τους καθρεφτες, είτε για τις γυάλινες επιφάνεις των τραπεζών ακόμα και για βάζα!

 Και τώρα , θα με ρωτήσετε τι είναι αυτό το μαγικό που θα τα κάνει όλα αόρατα?
Η σόδα (καθαρίζει με μαγικό τρόπο τα λίπη!) και το λευκό ξίδι ( που προσφέρει προστασία και γυαλάδα ) είναι ότι πρέπει για να τα καταφέρουμε.




Παρακάτω θα σας πώ μερικούς εύκολους και γρήγορους τρόπους για να τα κάνουμε όλα αστραφτερά και αόρατα!!!

Για γυαλινά και κρύσταλλα

Για να λάμψουν πάλι σαν καινούρια βάλτε σε ένα μπωλάκι 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι και 1 κοτ. σούπας αλάτι σε νερό και πλύντε τα με αυτό. και ξεπλύντε τα με μπόλικο κρύο νερο και σκουπίστε τα αμέσως!

Για το παμπρίζ του αυτοκινήτου σας (και όχι μόνο ,σωφερίνες μου!)

Το παμπρίζ , τα πλαϊνά τζάμια και τους καθρέφτες του αυτοκινήτου μπορείτε να τα καθαρίσετε όπως τα τζάμια του σπιτιού ( βλέπε παρακάτω). Αν υπάρχουν σημάδια κόλλας (από αυτκόλλητα , παλιά τέλη κτλ. ) φεύγουν πιο εύκολα με  ζεστό ξίδι. ΤΡΙΚ για ΥΠΕΡ-ΤΈΛΕΙΟ αποτέλεσμα. περάστε πρώτα με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων.

Για τα τζάμια και τους καθρέφτες

Διαλύστε σε 2 λίτρα ζεστό νερό 1 ποτήρι ξίδι (καταπροτίμηση λευκό) και 2-3 κουτ. σούπας σόδα (σκόνη). Τρίψτε τα τζάμια με ένα σφουγγάρι καλά μουσκεμένο. Ο καθαριστικός αυτός αφρός καθαρίζει βρωμιές και λίπη πολύ εύκολο και χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο.
Στην συνέχεια. χρησιμοποιήστε ένα χειροκίνητο υαλοκαθαριστήρα από καοτσουκ , για να φύγουν τα πολλά νερά και σκουπίστε τα τζάμια με μια τσαλακωμένη εφημερίδα.
 Τους καθρέφτες  φροντίστε να τους μουσκέψετε με λιγότερο νερό και σκουπίστε τους με ένα πανί με μικροϊνες.

Μυστικό: Αν δεν θέλετε να θαμπώνουν οι καθρέφτες του μπάνιου σας υπάρχει λύση!
 Βρέξτε ένα βετέξ και στραγγίστε το καλά. βάλτε μια μικρή σταγόνα υγρό απορρυπαντικό πιάτων και απλώστε το στο καθρέφτη του μπάνου φροντίζοντας να πάει παντού.
 Όσο καυτό και να παίρνετε το μπάνιο σας δεν θα ξαναθολώσει ο καθρέφτης!!!!

Ελπίζω να τα βρήκατε ενδιαφέροντα!

 'Όπως σας λέω κάθε φορά, είμαι εδώ για κάθε ερώτηση σας (δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις!!!!) , απορία, συμβουλή, προσθήκη και οτιδήποτε θέλετε !!!
                                       
                                               Σύντομα επανέρχομαι με επόμενο άρθρο.


                                                 

                                                                   Ως τότε γεια σας!!!


 



.

Σχόλια